Why has my menu stopped working in wordpress

image_pdfimage_print


Finally after many long and exhausting hours I’ve come across a multitude of sites and posts that identified the image up loader white screen of frustration. Now this has taken us or cost us days and days of productivity and anxiety as we struggled more and more to find a resolution.

I’m not yet convinced the answer is finalized and issue fully resolved how ever as long as we can become productive again I’m kind off happy.

My search term was “image loader just blank in wordpress site” and obviously the search returned countless opportunities but after going down many a path this was the start to finding the resolution.

Now that post was over 6 years ago and in my mind it was so far out of date that it would not hold any relevance, I mean to say, 6 years is a long time for this type of issue not to have been resolved!

So as I read through all the different comments on the page I found this link and followed that long long post and comments, took this comment

[feature_box style=”1″ only_advanced=”There%20are%20no%20title%20options%20for%20the%20choosen%20style” alignment=”center”]NEW SOLUTION: Make sure your WordPress tab is the ONLY tab open at the time.

http://wordpress.org/support/topic/166082?replies=8#post-734561

Works for me! Hopefully someone will find a better solution (i.e., one that lets us upload images while other tabs are open).

[/feature_box]

So again I became operational and shall continue to explore what is happening as obviously its frustrating when your such a dynamic operator and have multiple browsers open!

By the way I did also read that it was a server related issue and for myself the DID begin when we overloaded our Bluehost server.

So in the end we did have some success with this but the problem was deeper and we ended up asking questions through the multitude of supportive suppliers we’ve got.

This is what came back to us and YES, we’ve finally overcome the word press white screen of frustration!

[feature_box style=”1″ only_advanced=”There%20are%20no%20title%20options%20for%20the%20choosen%20style” alignment=”center”]

Hi Anthony,

Thank you for reaching out. If you are having problems with the media uploader when you go to add new images to parts of your OptimizePress site, and the media uploader shows a blank window instead of the upload options, this is because your WordPress installation is missing some core WordPress Uploader functions

We have found a few cases recently of certain web hosting companies deleting these core WordPress files (these are not files packaged with OptimizePress but part of the WordPress core).

Thankfully, these core WordPress files and can be reinstalled by running the WordPress updater – to do this go to your WordPress Dashboard click on Dashboard > Updates > and then click “Re-install Now” or update to the latest version of WordPress and this should fix it

If you repeatedly experience this issue you may need to contact your hosting company and ask why they are removing this file as this is not something that is controlled or changed by WordPress or OptimizePress.

If you have have any further questions please do let us know.

Kind regards,
Prexy

[/feature_box]

Well we tried that and back it came, further research and countless keyword searches un raveled this post which was very closely aligned to what my site was doing and also mentioned running Optimize press 2 theme

https://wordpress.org/support/topic/cant-delete-or-edit-menu-items

Then began the journey of finding a suitable malware search and remove plugin!

Speak Your Mind

*